Wednesday, July 25, 2012

Dieta Dukan


Dieta Dukan

Prima etapa

In aceasta etapa se slabeste. Etapa de atac dureaza in functie de cat isi doreste o persoana sa slabeasca. Daca se doreste eliminarea a mai mult de 20 de kilograme, se recomanda un regim intre 7 si 10 zile, dar nu mai mult. Pentru cei care vor sa slabeasca intre 10 si 20 de kilograme, etapa trebuie sa dureze 5 zile, pentru mai putin de 10 kilograme, 3 zile si pentru mai putin de 5 kilograme, 1-2 zile.

Etapa doi

Aceasta etapa se bazeaza pe alternarea regimului cu proteine + legume cu unul cu proteine. Adica o zi se mananca legume si proteine iar a doua zi se mananca la fel ca in faza de atac.



Legumele permise: spanac, rosii, castraveti, ridichii, praz, fasole verde, ciuperci, telina, fenicul, vinete, andive, dovlecei, ardei.


Legume interzise: cartofi, orez, porumb, mazare, linte si fasole.

Etapa 3

Persoanele care ajung in aceasta etapa au eliminat kilogramele nedorite iar acum e timpul sa reintroduca alimentele de la care s-au abtinut pana acum dar fara a creste in greutate. Aceasta perioada va dura cate 10 zile pentru fiecare kilogram pierdut.


In etapa de consolidare se consuma proteine si legume(aceleasi cu care v-ati obisnuit in cele doua etape anterioare), o portie de fructe pe zi (NU se consuma banane, struguri, cirese sau oleaginoase – nuci, fistic etc.). Cele mai bune sunt merele.